Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

Kun paljon kansaa kokoontui ja ihmisiä kulki joka kaupungista hänen tykönsä, puhui hän vertauksella:
"Kylväjä meni kylvämään siementänsä. Ja hänen kylväessään putosi osa tien oheen ja tallautui, ja taivaan linnut söivät sen.
Ja osa putosi kalliolle, ja oraalle noustuaan se kuivettui, kun sillä ei ollut kosteutta.
Ja osa putosi orjantappurain sekaan, ja orjantappurat kasvoivat mukana ja tukahuttivat sen.
Ja osa putosi hyvään maahan, kasvoi ja teki satakertaisen hedelmän." Tämän sanottuaan hän lausui suurella äänellä: "Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon".
Niin hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä, mitä tämä vertaus merkitsi.
Hän sanoi: "Teidän on annettu tuntea Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta muille ne esitetään vertauksissa, että he, vaikka näkevät, eivät näkisi, ja vaikka kuulevat, eivät ymmärtäisi.
Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana.
Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi.
Ja mitkä kalliolle putosivat, ovat ne, jotka kuullessaan sanan ottavat sen ilolla vastaan, mutta joilla ei ole juurta: ainoastaan ajaksi he uskovat ja kiusauksen hetkellä luopuvat.
Mikä taas orjantappuroihin putosi, ne ovat ne, jotka kuulevat, mutta vaeltaessaan tukehtuvat tämän elämän huoliin, rikkauteen ja hekumoihin, eivätkä tuota kypsää hedelmää.
Mutta mikä hyvään maahan putosi, ne ovat ne, jotka sanan kuultuansa säilyttävät sen vilpittömässä ja hyvässä sydämessä ja tuottavat hedelmän kärsivällisyydessä.
Ei kukaan joka sytyttää lampun, peitä sitä astialla tai pane vuoteen alle, vaan panee sen lampunjalkaan, että sisälletulijat näkisivät valon.

maanantaina, tammikuuta 24, 2011

Ilosta!!

Tällaisia raamatunkohtia löytyi..

Ps. 30:5

Sillä silmänräpäyksen kestää hänen vihansa, eliniän hänen armonsa; ehtoolla on itku vieraana, mutta aamulla ilo.

Ps. 37:4

silloin sinulla on ilo Herrassa, ja hän antaa sinulle, mitä sinun sydämesi halajaa

Ps. 97:11
Vanhurskaalle koittaa valkeus ja oikeamielisille ilo.

Sananl. 15:21
Hulluus on ilo sille, joka on mieltä vailla, mutta ymmärtäväinen mies kulkee suoraan.


Sananl. 15:23
miehellä on ilo suunsa vastauksesta; ja kuinka hyvä onkaan sana aikanansa.

Sananl. 21:15
Vanhurskaalle on ilo, kun oikeutta tehdään, mutta väärintekijöille kauhu.


Jes 35:10
Niin Herran vapahdetut palajavat, ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat.


Luuk. 15:7

Minä sanon teille: samoin on ilo taivaassa suurempi yhdestä syntisestä, joka tekee parannuksen, kuin yhdeksästäkymmenestä yhdeksästä vanhurskaasta, jotka eivät parannusta tarvitse.


Jumala on tarkoittanut elämän elettäväksi ja myös ilon masentuneen hengen sijaan :)


Gal 5:22

Mutta hengen hedelmä on rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, sävyisyys, itsensähillitseminen


Nämä alkavat lisääntymään ihan itsestään uskonelämän mukana, ei tarvitse edes niin kovasti yrittää..3 kommenttia:

 1. Tuon viimeisen lauseesi kohdalla minun on kylläkin tunnustettava, että on päiviä, jolloin minun on pakko yrittää, - enkä aina edes yrityksessäni onnistu.

  Sinulla on tuolla Playlistalla yksi Exitin laulu, josta tykkään paljon. Siinä lauletaan mm. Jeesus pitää huolta seuraajastaan....
  Älä pelkää, usko ainoastaan.

  Ilo Herrassa on väkevyytemme. Siihen uskomme ja luotamme.
  Siunausta viikonloppuusi!

  VastaaPoista
 2. ..yrittämistä ja räpiköimistähän tämä välillä ;))
  ..taisin tarkoittaa lähinnä noin pitkällä aikavälillä, mitä on nähnyt uskoon tulleiden ihmisten elämässä muutosta...jos todellisesti tulee uskoon, kyllä se varmasti jossain alkaa näkymään..
  tempperamentti ei varmasti katoa minnekään, ainakaan iteltäni ei ole tainnut kuin vähän laantua..mutta kyllähän Jeesuskin kiivaili ja kaatoi pöytiä ja Pietari oli kiivas, onhan meistä tehty erilaisia..jotain suolaa pitää olla ;)

  VastaaPoista
 3. Laittoi ihan mietityttämään tuo kommenttisi..muistui ainakin pari raamatunkohtaa. Toisaalta käsketään tekemään parannus..joten se on tahdonalainen teko, ja vaatii yritystä..toisaalta sanotaan, että Jumala antaa meille unissammekin:))

  VastaaPoista