Kuka voi meidät erottaa Kristuksen rakkaudesta? Tuskako, vai ahdistus, vai vaino, vai nälkä, vai alastomuus, vai vaara, vai miekka?
Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.





Kun paljon kansaa kokoontui ja ihmisiä kulki joka kaupungista hänen tykönsä, puhui hän vertauksella:
"Kylväjä meni kylvämään siementänsä. Ja hänen kylväessään putosi osa tien oheen ja tallautui, ja taivaan linnut söivät sen.
Ja osa putosi kalliolle, ja oraalle noustuaan se kuivettui, kun sillä ei ollut kosteutta.
Ja osa putosi orjantappurain sekaan, ja orjantappurat kasvoivat mukana ja tukahuttivat sen.
Ja osa putosi hyvään maahan, kasvoi ja teki satakertaisen hedelmän." Tämän sanottuaan hän lausui suurella äänellä: "Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon".
Niin hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä, mitä tämä vertaus merkitsi.
Hän sanoi: "Teidän on annettu tuntea Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta muille ne esitetään vertauksissa, että he, vaikka näkevät, eivät näkisi, ja vaikka kuulevat, eivät ymmärtäisi.
Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana.
Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi.
Ja mitkä kalliolle putosivat, ovat ne, jotka kuullessaan sanan ottavat sen ilolla vastaan, mutta joilla ei ole juurta: ainoastaan ajaksi he uskovat ja kiusauksen hetkellä luopuvat.
Mikä taas orjantappuroihin putosi, ne ovat ne, jotka kuulevat, mutta vaeltaessaan tukehtuvat tämän elämän huoliin, rikkauteen ja hekumoihin, eivätkä tuota kypsää hedelmää.
Mutta mikä hyvään maahan putosi, ne ovat ne, jotka sanan kuultuansa säilyttävät sen vilpittömässä ja hyvässä sydämessä ja tuottavat hedelmän kärsivällisyydessä.
Ei kukaan joka sytyttää lampun, peitä sitä astialla tai pane vuoteen alle, vaan panee sen lampunjalkaan, että sisälletulijat näkisivät valon.





lauantaina, maaliskuuta 12, 2011

Maanjäristys

Tällaisia Raamatunkohtia ja ajatuksia herätti tänään Japanin maanjäristys...


1. Moos. 6:5

Mutta kun Herra näki, että ihmisten pahuus oli suuri maan päällä ja että kaikki heidän sydämensä aivoitukset ja ajatukset olivat kaiken aikaa ainoastaan pahat,


Job 31:4

Eikö hän näkisi minun teitäni ja laskisi kaikkia minun askeleitani?



Job 11:11

Sillä hän tuntee valheen miehet, vääryyden hän näkee tarkkaamattakin.



Job 34:21

Sillä hänen silmänsä valvovat ihmisen teitä, ja hän näkee kaikki hänen askeleensa




Ps. 94:9

Joka on korvan istuttanut, hänkö ei kuulisi? Joka on silmän luonut, hänkö ei näkisi?




Valit. 3:36

kun ihmiselle tehdään vääryyttä hänen riita-asiassaan-eikö Herra sitä näkisi?



Ps. 64:5

He pysyvät lujina pahoissa aikeissaan, he kehuvat, kuinka he virittävät pauloja, he sanovat: "Kuka ne näkee?"



Sananl. 15:11

Tuonelan ja manalan Herra näkee, saati sitten ihmislasten sydämet



1. Sam. 16:7

Mutta Herra sanoi Samuelille: "Älä katso hänen näköänsä äläkä kookasta vartaloansa, sillä minä olen hänet hyljännyt. Sillä ei ole, niinkuin ihminen näkee: ihminen näkee ulkomuodon, mutta Herra näkee sydämen."



Matt. 6:6

Vaan sinä, kun rukoilet, mene kammioosi ja sulje ovesi ja rukoile Isääsi, joka on salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle


Sef. 2:3

Etsikää Herraa, kaikki maan nöyrät, te, jotka pidätte hänen oikeutensa. Etsikää vanhurskautta, etsikää nöyryyttä; ehkä te saatte suojan Herran vihan päivänä



Matt. 6:4

että almusi olisi salassa; ja sinun Isäsi, joka salassa näkee, maksaa sinulle.



Room. 8:24

Sillä toivossa me olemme pelastetut, mutta toivo, jonka näkee täyttyneen, ei ole mikään toivo; kuinka kukaan sitä toivoo, minkä näkee.


Room. 11:8

niinkuin kirjoitettu on: "Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, etteivät he näkisi, ja korvat, etteivät he kuulisi, tähän päivään asti".



1. Kor. 3:20

ja vielä: "Herra tuntee viisasten ajatukset, hän tietää ne turhiksi"



2. Piet. 3:8

Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä".



Saarn. 12:14

Sillä Jumala tuo kaikki teot tuomiolle, joka kohtaa kaikkea salassa olevaa, olkoon se hyvää tai pahaa.



Matt. 15:19

Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset.



Mark. 4:22

Sillä ei mikään ole salattuna muuta varten, kuin että se tulisi ilmi, eikä kätkettynä muuta varten, kuin tullakseen julki



Sananl. 4:23

Yli kaiken varottavan varjele sydämesi, sillä sieltä elämä lähtee




Luuk. 2:35

-ja myös sinun sielusi lävitse on miekka käyvä-että monen sydämen ajatukset tulisivat ilmi"



Ps. 97:4

Hänen salamansa valaisevat maanpiirin; maa näkee sen ja vapisee.



1. Kor. 3:13

niin kunkin teko on tuleva näkyviin; sillä sen on saattava ilmi se päivä, joka tulessa ilmestyy, ja tuli on koetteleva, minkälainen kunkin teko on



Ps. 50:3

Meidän Jumalamme tulee eikä vaikene, hänen edellänsä käy kuluttava tuli ja hänen ympärillänsä väkevä myrsky.



Jer. 25:32

Näin sanoo Herra Sebaot: Katso, onnettomuus kulkee kansasta kansaan, ja suuri myrsky nousee maan perimmäisistä ääristä



1. Kor. 4:5

Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta.



1. Joh. 3:10

Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta



1. Joh. 3:17

Jos nyt jollakin on tämän maailman hyvyyttä ja hän näkee veljensä olevan puutteessa, mutta sulkee häneltä sydämensä, kuinka Jumalan rakkaus saattaa pysyä hänessä?



Sananl. 22:3

Mielevä näkee vaaran ja kätkeytyy, mutta yksinkertaiset käyvät kohti ja saavat vahingon



Joh. 6:40

Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä.

7 kommenttia:

  1. Hienoja JHVH'n Sanoja! Amein.
    Hän on Suuri ja Voimallinen auttaja sekä Pelastaja, mutta myös Tuomari.

    Siunausta,
    Tirtsa (ent. "Esther")

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa uuteen blogiini Annemari!Jumalan rakkautta ja armoa sinulle tämän pimeän ajan keskelle.Nyt jos koska me uskovat tarvitsemme toinen toisiamme.♥

    http://pienikuiskaustuulessa.blogspot.com/

    Kata

    VastaaPoista
  4. Kauan on Japani ollut lähetyskenttänä.
    Jokohan aika alkaa olla kypsää sadonkorjuulle?
    Rukoillaan, toivotaan ja uskotaan, että saamme vielä nähdä, kun kylvetty Sana ei tyhjänä palaja.

    Siunausta!

    VastaaPoista
  5. Kiitos, Kata, kävin visiitillä. Kiva, kun olet tullut myös tänne lukijaksi. Todella uskovat tarvitsemme toisiamme, auttaa jaksaa pysymään tiellä, mikä ei todellakaan välillä ole helppoa...tai kuunnella, mikä on Herran tahto. Onneksi meillä on Suuri Puolustaja Jeshua HaMasiah, vaikka omat voimat ei välillä riitäkään.

    Nurkkalintu..varmasti Japanissa tulee nyt iso herätys. Hädän keskeltähän se lähtee, niinkuin varmasti Suomen sotienkin aikaan...ja taas unohtuu, kun on paremmat ajat..Herra toimii, eikä tarvitse kuin sivusta seurata, ja joskus pääsee itsekin mukaan :))
    Siunausta ja alkavaa viikkoa ♥

    VastaaPoista
  6. AnneMari:
    Blogitauoltani kirjoittelen, olen laittanut nyt kommentitkin vähäksi aikaa jäihin.. saas nähdä kuin kauan kestää ennen kuin alan jälleen sinne kirjoittamaan.. mutta veikkaan että ennen Pesachia, pääsiäistä... ehkäpä jo hebrealaisen uuden kuun alkaessa laitan postausta.. saa nähdä.. :)

    Niin, siitä Nokia Missioasta:
    Olen ollut Nokian kirkossa aikanaan torstisilloissa 1990-luvulla, hyvin paljon vähemmän näissä Missio-illoissa Tampereella. Netistä tulee joskus katsottua niitä. Mutta seuraan niiden Nettisivuja kyllä ja katson tarkkaan esim Markun lähetysmatkajuttuja. Naistenpäivässä olin kyllä taannoin Downtownissa. Sitä en tiedä, ollaanko nähty.. ehkäpä..

    Siunausta!

    VastaaPoista
  7. Tirtsa..en tiennytkään, että torstikset olivat olleet niin kauan jo toiminnassa, kun ite kävin v. 2000 aktiivisemmin..sitten kun perhe kasvoi, jäi vähemmälle, netistä itekin oon seuraillu.

    Mukavaa blogitaukoa :)

    VastaaPoista